EMBA
İTÜ Executive MBA

Hakkımızda

Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliğine sahip Executive MBA programının amacı, İTÜ eğitim kalitesini, çalışan ve kariyerine ara vermeden kendini geliştirmek isteyen bireylerle buluşturarak onları iş hayatında liderliğe taşıyacak bir gelişim ortamı sağlamaktır. Executive MBA programı eğitim kadrosunun çoğunluğu İ.T.Ü. İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Program dersleri, İ.T.Ü.’nün Maçka Yerleşkesi’ndeki İşletme Fakültesi binasında, özel dershane ortamında, çoğunlukla bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır.

İTÜ Executive MBA programı, farklı iş alanlarından gelen yöneticileri ve yönetici adaylarını kariyerlerine ara vermeden, bilimsel gelişmeleri takip ederek, bu bilgileri karşılaştıkları problemleri çözmede kullanabilen ve çalıştıkları kurum için katma değer yaratabilen yöneticiler haline getirmeyi amaçlamaktadır. Program sayesinde katılımcılar edindikleri becerilerle işlerini daha verimli ve etkin hale getirebilme olanaklarına sahip olmakta, böylece hem çok iyi koşullarda iş bulma fırsatlarını hem de çalıştıkları kurumlarda daha üst pozisyonlara ilerleyebilme şansını elde edebilmektedirler.

İTÜ Executive MBA programı dahilinde, kuramsal bilgiler verilmesinin yanında birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmaları için derslere iş dünyasından yöneticilerin katılımı da sağlanmaktadır. Dersler mümkün olduğunca gerçek işletme sorunlarını çözümlemeye yönelik olarak hazırlanmaktadır. Öğrenciler ile öğretim üyelerinin karşılıklı tartışmalarına, grup çalışmalarına ve diğer eğitim yöntemlerinin uygulanmasına olanak tanıyan bir ders işleme sistemi mevcuttur. Dersler hem yerel hem de küresel oluşumları irdeleyecek şekilde verilmektedir.